Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κέικ Λεμονιού με Μαρμελάδα Λεμόνι John Lemon

Yλικά:

260 γρ. ζάχαρη αχνή
200 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
190 γρ. καλαμποκέλαιο
375 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
Ξύσμα από λεμόνι
100 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

150 γρ. μαρμελάδα λεμόνι JOHN LEMON
100 γρ. χοντροκομμένα λευκά αμύγδαλα
Άχνη για πασπάλισμα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το καλαμποκέλαιο και την άχνη.
Προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το αμύγδαλο. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που προηγουμένως έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά και άλλα 40 λεπτά στους 160°C. Αν χρειαστεί ψήνουμε περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα JOHN LEMON. Καλύπτουμε την μαρμελάδα με τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με άχνη.

 

 

cake_lemonijohn lemon cake