Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μάφινς με Mαρμελάδα Λεμόνι Τζίντζερ John Lemon

Yλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σκόνη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ)
10 γρ baking powder
ξύσμα από ένα λεμόνι
60 ml. χυμό λεμονιού
250 γρ μαρμελάδα λεμόνι JOHN LEMON

Διαδικασία:

1. Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε με το εξάρτημα φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι που έχετε κοσκινίσει με το baking powder και το χυμό λεμονιού.

2. Μοιράστε το μείγμα σε φαρμάκια για μάφινς και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 20’ με 25’.
Σερβίρετε τα μάφινς καλύπτοντας την επιφάνειά τους με τη μαρμελάδα λεμονιού.

 

 

john lemon muffinsjohn lemon biscuitsjohn lemon muffins