Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πάστα Φλώρα με Μαρμελάδα Φράουλα, Ροζ Πιπέρι Κinky Strawberry

Για ταψί τετράγωνο 20×20εκ ή στρογγυλό

Yλικά:

100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή με το χέρι, μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας, στο οποίο θα βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια για να κάνουμε τις ραβδώσεις.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.

Καλή Επιτυχία