Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πατατοκροκέτες με Προσούτο και Τσάτνεϊ Ντομάτας με Πάπρικα Red Smoke

Yλικά:

500 γρ. πατάτες
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
8 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
3 αυγά
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
6 φέτες τριμμένο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Τσάτνεϋ RED SMOKE.

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες.

Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, το προσούτο, ένα αυγό, την ρίγανη ψιλοκομμένη, την γραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα.
Προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα δεν είναι σφιχτό.

Πλάστε τις κροκέτες και μετά περάστε τες διαδοχικά από το αλεύρι, τα 2 αυγά που περίσσεψαν ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το τριμμένο ψωμί.

Τηγανίστε σε καυτό λάδι και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Σερβίρετε τις πατατοκροκέτες με το Τσάτνεϋ ντομάτας RED SMOKE