Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ψητό χοιρινό με Τσάτνεϊ Μήλου Indian Vibes

Υλικά:

4 κιλά χοιρινό μπούτι
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 βάζο Τσάτνεϋ Ιndian Vibes

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260°C.

Χαράζουμε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι ανά 2 εκ. Τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι λάδι. Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί.

Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή ώσπου η πέτσα του να αρχίζει να σπάζει και να αφρίζει.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 2 ώρες και 40 λεπτά (περίπου 20 λεπτά ανά 500 γρ.). Αλείφουμε το μπούτι κάθε τόσο με το ζωμό από το ταψί και το Τσάτνεϋ μήλου αραιωμένο . Και λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε ένα βαζάκι Indian Vibes αραιωμένο με νερό.

Βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, πριν το κόψουμε.

 

 

apple chutney porkapple chutney pork