Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tάρτα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια Boys Don’t Cry και Ανθότυρο

Yλικά:

Για την τάρτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
100 γρ. γάλα
2 αβγά
100 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ανθότυρο
Καραμελωμένο κρεμμύδι boys don’t cry

Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 αβγό
100 γρ. γιαούρτι
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αβγό, το αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κουρού ή σφολιάτα στην περίπτωση που δεν μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας.

Για την τάρτα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση:

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας 24 – 26 εκ. έτσι ώστε να καλύψουμε καλά τον πάτο της φόρμα και τα πλαϊνά της. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, και την γεμίζουμε ομοιόμορφα με το καραμελωμένο κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με το κασέρι και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Σκορπάμε πάνω στην τάρτα το ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20- 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το ζυμάρι και να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω.

 

 

onion tartonion tartonion tart